hits

Ikke alltid lett å være en bonus pater familias.

Min første skoledag - Vestli skole 1975, sol ute sol inne, sol i hjerte, sol i sinnet.

Jeg kjente gleden boblet inni meg - endelig skulle jeg få lære meg å lese, skrive og regne! Vi var fire fra samme oppgang som skulle starte i samme klasse: Mariann, Morten, Tone og jeg. Ingen av oss hadde vel alle tenna på plass, men nye ransler hadde vi - min var rød.

Etter å ha blitt ropt opp i skolegården og fått vite at vi skulle gå i klasse B1B, var vi samlet en kort stund i klasserommet. Frøken, som det het på den tiden, hilste på oss alle sammen, snakket litt også ba hun oss om å tegne en tegning. Da dette oppdraget var utført sa hun «takk for i dag».

Her må det være en misforståelse ute og går, tenkte jeg. Vi skal vel ikke hjem allerede nå? Jeg har verken lært å lese, skrive eller tegne!  Her har jeg gått og venta i syv år på å lære meg å lese, også får jeg beskjed om å tegne en tegning å gå hjem??

 

Da jeg endelig fikk lekser, husker jeg at jeg satt på rommet mitt og skrev det fineste jeg kunne i boka mi. Bokstaver skulle skrives, pent og på linje, G`n skulle ned i kjeller`n og F`n skulle både ned i kjeller`n og opp på loftet. Jeg ville skrive riktig og jeg ville skrive pent , jeg ville være flink jente. Da jeg hadde gjort alt jeg kunne så godt jeg kunne, husker jeg at jeg så ned på bokstavene i boka som var så pent på linje og tenkte: "er det ikke noe mer jeg kan gjøre her?" 

Så slo det meg!  Fargelegg da vel! Som tenkt så gjort, jeg tok farveblyantene ut av penalhuset og farvela et foriktig lag med farge over hele arket, først litt rødt, så litt blått, så litt grønt. Hele siden var dekorert med forsiktig farveblyant i ulike farger, selvsagt så løst at alle de rette fine bokstavene fortsatt var tydelig. Jeg tenkte"dette blir bra Cecilie, dette var nydelig!"

Jeg trakk pusten dypt, i ren glede, reiste meg og gikk stolt inn i stua for å vise pappa det nydelige leksearbeidet mitt. Da pappa så den farvelagte siden, ble han helt fra seg, svart i øynene og sa: "hva faan har du gjort Cecilie! Du har jo ødelagt hele leksa!"  Jeg husker ikke hva som skjedde etter det, for det er helt svart for meg, men kan forestille meg hvor krenket og sammensunkent jeg må ha blitt. 

Jeg tror noe ble ødelagt der og da........

Men, hvordan skulle min pappa kunne vite hvordan han skulle være en annerkjennende pappa som møtte ongen sin på en trygg ,god og annerkjennende måte? Det er ikke lett å alltid være den gode familiefar, eller bonus pater familias som det så flott heter på latinsk.

Hans egen pappa døde jo mens han ennå bare var bare 7 år.....

Når jeg tenker på det i dag, tror jeg han ble sint fordi han var redd for hva frøken på skolen ville si, redd for at jeg ikke skulle levere riktig lekseformat og gjøre det godt på skolen og i livet. Heldigvis hadde vi masse på kjærlighetskontoen vår, så det gikk ikke så ille som det kunne ha gått, hvis den hadde vært tom i tillegg. 

Lykke til med skolestart , enten du er alenemor, alenefar, bonuspappa eller bonusmamma.

Slipping Through My Fingers - Meryl Streep, Amanda Seyfried kan kanskje passe for å runde av dagens blogg , den er så vakker.  

Vi blogges!

Beste hilsen

Cecilie -Dattra til Bjørn

 

Én kommentar

Lilly

11.08.2017 kl.07:40

Skolestart er spennende. Godt kjærlighetskontoen var full. Nydelig musikk valg :) Rart du ikke jobber i radioen med så god kjennskap til musikk :)

Skriv en ny kommentar

CecilieBjørnsdatter

CecilieBjørnsdatter

49, Oslo

Jeg blogger om skilsmissens sorger og gleder, de samlivsbruddene med barn involvert. Det er min egen misslykka skilsmisse som har gitt meg motiv for å sette temaet på "Blogg-agendaen" hver fredag. Bloggen er ment som et lite bidrag til nyansering, jeg sitter ikke på noen fasiter, men jeg har et lite håp om at noen av perspektivene mine kan komme deg tilgode hvis du er skilt, har voksne barn som er skilt, planlegger å gå eller har bestemt deg for å bli. Det at jeg " er rørlegger i bånn", med åtte år på byggeplasser, har kommet godt med senere i livet! (En gang gikk for eksempel oppvaskmaskinen min istykker ...) Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord, enn de fleste andre steder. Hvis du er en arbeidsgiver, en slektning, eller kjenner meg på annen måte,så er alt jeg skriver fiksjon. #Samlivsbrudd #Skilsmisse #Sorgendetikkesendesblomster #Annenhveruke #50/50 #Partallsuke #Oddetallsuke #Dineminevåre #Pappauke #Mammauke #Mekling #Foreldre #Barnetsbeste #alenepappa #alenemamma #alenemor #alenefar

Kategorier

Arkiv