hits

Happy X-wife = Happy life!


Det kan virke på meg som om en stor del av de mennene som fortsatt er sammen med sin utvalgte mange tiår etter at de valgte hverandre, har knekt noen koder.

Kan det være at holdningen «Happy wife = happy life» er en av de kodene?

Jeg vet ikke, for jeg tilhører ikke den gruppen som har vært sammen med min utvalgte i flere tiår. Jeg er skilt, ikke er jeg mann heller, så hvordan skal jeg kunne vite det?

Det er lett å forstå at en mann som kanskje er forlatt av sin kone, mamma`n til deres felles barn ? kan føle en dyp uvilje til å bidra til sin ekskones lykkefølelse.

Men er det klokt av ham å avstå fra "å handle vakkert" overfor barna`s mor av den grunn?

Skal han la negative affekter være de som styrer handlingene sine? Lar det seg gjøre å ha et mangfold av vonde følelser som skam, fortvilelse og tap og samtidig rette ryggen og være rasjonell, fornuftig og klok i handling?

Jeg tror smerten til de voksne i forbindelse med en skilsmisse ofte er underkommunisert og oversett.

Når en familie revner og går i stykker, er det sterke følelser i sving, og mange av de er smertefulle.

Jeg har flere ganger deltatt på Confex sin konferanse for kvinner i arbeidslivet, »Kvinner i Tiden», et innslag som gjorde inntrykk på meg, var da Jan Fredrik Karlsen stod på scenen og snakket til 1400 kvinner.

Jan Fredrik fortalte at han var skilt, men at han hadde et godt forhold til barnas mamma. «Har hun det bra, har barna det bra og har barna det bra har jeg

det bra! -Er det ikke så enkelt a`dere? « Gliste Jan Fredrik, sånn bare han kan.

Over tusen kvinner trampeklappet i Oslo konserthus som respons på hans uttalelse den dagen!
Selv om det ikke finnes noe fasit i dette, tror jeg det kan være klokt av oss foreldre å lete: «hvordan kan vi fortsatt samhandle til det beste for oss selv, barna våre og samfunnet på tross av vonde følelser og uvilje».

Hva tenker du?

OBS! Bruken av hankjønn, pappa og mann i dette blogginnlegget er valgt tilfeldig. Innholdet gjelder like mye / lite begge kjønn og fra mitt perspektiv er dette personavhengig og ikke kjønnsavhengig problematikk. 

OBS!! Bruken av begrepet "å handle vakkert" har jeg rappa fra Immanuel Kant via en historie i boka til Arne Næss , Livsfilosofi  1998.

En ting til, husk at vi alle har ansvar for vår egen lykke!

Sangen Happy - til Pharrell Williams  gjør meg litt lykkelig kjenner jeg, hva med deg? =)

 

Vi blogges!

Beste hilsen

Cecilie - Dattra til Bjørn

#Skilsmisse #Samlivsbrudd  #Annenhveruke #50/50 #Oddetallsuke #Partallsuke #Fellesforeldre #Skilsmisseblogg #Mammauke #Pappauke

 

 

8 kommentarer

Sverre

14.07.2017 kl.01:23

Helt enig. Er også kjempesnill med eksen. Hun har jo tross alt gitt deg barn. De tilfeldige damene du treffer etterpå kan ikke måle seg med hennes betydning i livet ditt.

CecilieBjørnsdatter

14.07.2017 kl.10:35

Sverre: Så fint å høre at du er kjempesnill med eksen din, og takknemmelig over at hun har skjenket deg barn =) Det tror jeg alle vinner på! Ønsker deg en strålende sommerdag! Beste hilsen Cecilie

14.07.2017 kl.10:20

Eller, du kan gjøre som mange andre; Drite i ungene og konsentrere deg på nydama og hennes unger. For det slipper du alltid unna med dersom du bare passer på å fortelle at exn er en mentalt ustabil sjalu bitch, som bare er ute etter hevn og holder barna vekk fra deg. (Og når barna er store og kommer oppi trynet ditt og spør selv, så bare bytter du roller på damene. Og forteller at du skjønner det har jo ikke vært så lett for meg, min kone er ganske sjalu...)

Badabimmm... og du er uten skyld og ansvar i begge tilfeller. (Selvopplevd ja)

CecilieBjørnsdatter

14.07.2017 kl.10:32

Kjære Anonym: vondt å lese det du skriver. Som du selv sier, du er ikke den eneste som har opplevd dette, ........ Alle er tapere på hver sin måte når situasjonen blir som du beskriver. De beste tanker til deg og dine, og en ekte god klem fra meg til deg <3 Cecilie

Lilly

16.07.2017 kl.09:24

Du skriver om et viktig tema. Er nok noe mange burde bli litt mer bevisst på. Du er dyktig på musikk valg. Ser frem til flere gode sanger :)

CecilieBjørnsdatter

16.07.2017 kl.10:18

Tusen takk Lilly ! Ønsker deg en god dag! - Beste hilsen Cecilie

tenkerier

10.11.2017 kl.03:21

Jeg ga min ekskone huset. Ferdig nedbetalt. Og nå betaler jeg fortsatt masse til henne hver måned. Jeg er veldig opptatt av å "handle vakkert" som du sier.

Jeg synes det er absurd at kvinner skal ruineres ved samlivsbrudd. Det er jo tross alt hun som har gitt deg evig liv. Barn. Hun burde få alt!

Hvorfor er det slik at mannen bare skal finne en tilfeldig dame og så bare gi henne alt? Og eksen sin ingenting?

CecilieBjørnsdatter

10.11.2017 kl.07:42

Så fint å høre tenkerier: Jeg heier på deg! Ønsker deg en super dag! Vennlig hilsen Cecilie

Skriv en ny kommentar

CecilieBjørnsdatter

CecilieBjørnsdatter

49, Oslo

Jeg blogger om skilsmissens sorger og gleder, de samlivsbruddene med barn involvert. Det er min egen misslykka skilsmisse som har gitt meg motiv for å sette temaet på "Blogg-agendaen" hver fredag. Bloggen er ment som et lite bidrag til nyansering, jeg sitter ikke på noen fasiter, men jeg har et lite håp om at noen av perspektivene mine kan komme deg tilgode hvis du er skilt, har voksne barn som er skilt, planlegger å gå eller har bestemt deg for å bli. Det at jeg " er rørlegger i bånn", med åtte år på byggeplasser, har kommet godt med senere i livet! (En gang gikk for eksempel oppvaskmaskinen min istykker ...) Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord, enn de fleste andre steder. Hvis du er en arbeidsgiver, en slektning, eller kjenner meg på annen måte,så er alt jeg skriver fiksjon. #Samlivsbrudd #Skilsmisse #Sorgendetikkesendesblomster #Annenhveruke #50/50 #Partallsuke #Oddetallsuke #Dineminevåre #Pappauke #Mammauke #Mekling #Foreldre #Barnetsbeste #alenepappa #alenemamma #alenemor #alenefar

Kategorier

Arkiv