hits

Jeg klarer meg ikke med bare èn mann !

Mamma kjenner veldig mange menn hun! - Uansett hvor vi er så snakker hun og hilser på menn!

Det var sønnen min på åtte år som erklærte dette, første gang vi møtte min nåværende svigefar i Trondheim.

Bakgrunnen for uttalelsen, var nok at min yrkesbakgrunn som rørlegger, hos VVS- grossist og hos rørleggerkjeden Rørkjøp igjennom nærmere 20 år hadde gitt meg ekstremt mange mannlige bekjente, kunder og kollegaer.

Det ble litt kleint rundt middagsbordet den gangen , men det årna seg.

Det jeg liker aller best med å ha menge menn i livet mitt, er alle de ulike perspektivene. Nå har jeg ikke alle gutta i hverdagen på samme måte som før, derfor må jeg få de mannlige innspillene fra andre kilder.

Jeg kan få gåsehud av å høre tidligere justisminister O.C. Gundersen`s barnebarn John Christian Elden, forsvare Eirik Jensen i Oslo Tinghus.  Et gammelt NRK-klipp med Jens Bjørneboe som i følge norsk høyesterett i 1967,krenket forankrede moralbegreper i samfunnet med sitt utuktig skrift "Uten en tråd".

Bård Tufte forteller i "Mann44" at hans forspill med kona ofte innebærer en tur på Plantasjen. En gammel CD med Presten Karsten Isachsen hvor han snakker om at følelser er fakta, "de er breddfulle av informasjon om ditt indre verdisystem" , fire dager i Bergen på kurs med Familieterapeuten Jesper Juul som foreleser om det mødre ikke kan tilby sine barn:bare menn som kan lære sønner å bli menn! En TED-talk med Harald Eia. Et radioprogram hvor Kåre Willoch hevder at Gerhardsen ikke hadde hatt en kjanse i dagens media-verden, men at radio var mediumet som gav ham suksess. Thorvald Stoltenberg som ærlig forteller i forbindelse med at han har ny kjæreste kort tid etter at han ble enkemann "han hadde et så strålende ekteskap med Karin, at det ga mersmak».. Et julebord hvor Filosof Einar Øverenget bidrar med refleksjoner rundt utfordringene i forbindelse med det å ta valg. Marco Elsafadi som skinner når han snakker om "kraften i en relasjon". Dagfinn Lyngbø som snakker om han kunne tenke seg å mute stemmen til Pernille Sørensen. Ingebrigt Steen Jensen som foredrar om at vi ikke må selge Norge og at alle trenger å høre til i en klan. Kunstutstilling hvor Vebjørn Sand forteller om hvordan det kjente maleriet til Picasso, skygget over historien om den grusomme teppebombingen av  Gernica. Nils Arne Eggen `s postulater om samhandlig og komplementære ferdigheter -  Jeg må bare ha det , må bare ha det, må bare ha det! 


Det krever en landsby å oppdra et barn

På samme måte som jeg er "avhengig av å ha mange menn i livet mitt" trenger barn å ha mange voksen-ressurser i livet sitt.  Voksne som gir de forklaringer, forteller og finner årsaker til hvorfor noe skjer. Voksne som  kan hjelpe de å sammenligne likheter og forskjeller i forhold til annen opplevelse. En utvidet familie som hjelper til med å finne sammenhenger til fortid og framtid. Kan lære de å lage og fortelle historier om det dere opplever sammen. Tegne, se på bilder og lage teater ut fra det dere opplever. Noen som utfordrer de og lærer de å sette grenser. Noen som kan vise hvordan de kan planlegge, steg for steg. Noen voksne som sier : «Det er bra, fint», «Det er bra, for når du gjør slik, da...» med forklaring til hvorfor det er bra. Voksne de kan spøke og le sammen med, omfavne og klemm. Voksne som snakker med mild og kjærlig stemme.

Alle barn trenger en sånn utvidet familie. Særlig barn som har skilte foreldre.

Har du noen inspill på hvordan vi voksne kan legge til rette for dette? Jeg vil gjerne høre fra deg! Du kan skrive i kommentarfeltet under, eller sende melding på Facebook siden "Felles Foreldreskap"

Vi blogges!

Beste hilsen

Cecilie - dattra til Bjørn

Ta gjerne en kikk på hvordan Dagfinn Lyngbø er som "trygg voksenperson"

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

CecilieBjørnsdatter

CecilieBjørnsdatter

49, Oslo

Jeg blogger om skilsmissens sorger og gleder, de samlivsbruddene med barn involvert. Det er min egen misslykka skilsmisse som har gitt meg motiv for å sette temaet på "Blogg-agendaen" hver fredag. Bloggen er ment som et lite bidrag til nyansering, jeg sitter ikke på noen fasiter, men jeg har et lite håp om at noen av perspektivene mine kan komme deg tilgode hvis du er skilt, har voksne barn som er skilt, planlegger å gå eller har bestemt deg for å bli. Det at jeg " er rørlegger i bånn", med åtte år på byggeplasser, har kommet godt med senere i livet! (En gang gikk for eksempel oppvaskmaskinen min istykker ...) Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord, enn de fleste andre steder. Hvis du er en arbeidsgiver, en slektning, eller kjenner meg på annen måte,så er alt jeg skriver fiksjon. #Samlivsbrudd #Skilsmisse #Sorgendetikkesendesblomster #Annenhveruke #50/50 #Partallsuke #Oddetallsuke #Dineminevåre #Pappauke #Mammauke #Mekling #Foreldre #Barnetsbeste #alenepappa #alenemamma #alenemor #alenefar

Kategorier

Arkiv