hits

Det er et hælvete!

Hei !

For mange år tilbake hørte jeg et foredrag med den danske familieterapeuten Jesper Juul. 

Temaet han snakket om var "Skilsmisse mellom foreldre" 

Jesper innførte et nytt begrep for meg den gangen - "bonusforeldre".  

Den onde stemoren i eventyret om "Askepott"  og den slemme slemme stemoren i filmen "To må man være"  hun var svisj! Borte.  

Stemor forsvant like raskt som en månedslønn i januar!

Bonusforeldre skulle være nettopp en bonus i skilsmisse-barns liv sa Jesper den gangen for lenge siden.

Hurra for alle flotte bonusforeldre der ute sier jeg!  Det må være fantastisk for et barn å ha flere kloke vennlige,voksne og henvende seg til og som de kan få støtte og omsorg av.

Beate som jeg jobbet sammen med for mange år tilbake sa en gang til meg : " Det er bare en ting å si om "dine mine våre barn" Cecilie - "Det er et hælvete!".

Beate og Jesper Juuls oppfatninger av nye familieCoktailer, stod like langt fra hverandre som Spesialenheten og Team Elden i Rettsaken om Eirik Jensen.

( For de av dere som ikke har fulgt med i den rettsaken, kan jeg opplyse om at de står veldig langt fra hverandre i skrivende stund assa!)

Kjenner du en trygg dyktig inkluderende og annerkjennende bonusmamma ? Gi henne en bamseklem fra meg! Fortell henne at hun gjør en superviktig jobb! Det samme gjelder trygge, snille, annerkjennende bonus pappar! De kan du gi samme goe bamseklem og annerkjennende ord fra meg! 

Men - kjenner du noen av det motsatte slaget? Voksne som smålig ikke vil dele partneren sin med barna hennes eller hans?

Da lover jeg deg, jeg vil se en annen vei, hvis du skulle være så uheldig å komme til å tråkke de hardt på tærne en gang hvor bare du er den av dere som har sko på.....

Det må bli mellom oss.

 

Vi blogges da!

Beste hilsen

Cecilie, dattra til Bjørn.

 

#Skilsmisse #Samvær  # Samværsabotasje #Barnefordeling #Stemor #Stefar #Samlivsbrudd #Fellesforeldreskap   #Foreldreskap #Barn #Barnetsbeste #50/50 #annenhveruke  #Dineminevårebarn #Jesperjuul

 

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

CecilieBjørnsdatter

CecilieBjørnsdatter

49, Oslo

Jeg blogger om skilsmissens sorger og gleder, de samlivsbruddene med barn involvert. Det er min egen misslykka skilsmisse som har gitt meg motiv for å sette temaet på "Blogg-agendaen" hver fredag. Bloggen er ment som et lite bidrag til nyansering, jeg sitter ikke på noen fasiter, men jeg har et lite håp om at noen av perspektivene mine kan komme deg tilgode hvis du er skilt, har voksne barn som er skilt, planlegger å gå eller har bestemt deg for å bli. Det at jeg " er rørlegger i bånn", med åtte år på byggeplasser, har kommet godt med senere i livet! (En gang gikk for eksempel oppvaskmaskinen min istykker ...) Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord, enn de fleste andre steder. Hvis du er en arbeidsgiver, en slektning, eller kjenner meg på annen måte,så er alt jeg skriver fiksjon. #Samlivsbrudd #Skilsmisse #Sorgendetikkesendesblomster #Annenhveruke #50/50 #Partallsuke #Oddetallsuke #Dineminevåre #Pappauke #Mammauke #Mekling #Foreldre #Barnetsbeste #alenepappa #alenemamma #alenemor #alenefar

Kategorier

Arkiv